Hostinec a penzion U Rezků

hospoda

Hostinec a penzion U Rezků

Vítáme Vás v rodinném restauračním a ubytovacím zařízení Hostinec a penzion U Rezků, který se nachází na náměstí historického městečka Jistebnice, v oblasti Přírodního parku Jistebnická vrchovina, v nové turistické lokalitě Jihočeského kraje jménem Toulava.

Penzion nabízí stylové ubytování v 5 pokojích s celkovou kapacitou 12 lůžek, s možností dalších 6 přistýlek a 1 dětské postýlky. Každý pokoj má vlastní sociální zařízení a WC. Společné prostory nabízí posezení a základní kuchyňské vybavení. V celém objektu je bezdrátové připojení k internetu zdarma. Televize na pokojích nejsou, protože tam nic nedávají.

Pohostinství v přízemí objektu nabízí tradiční venkovský lokál s kapacitou 50 míst a útulný salónek s kapacitou 12 míst. Ve vnitřním dvoře objektu se nachází venkovním posezením pod zastřešenou pergolou s kapacitou 60 míst, dětské hřiště, venkovní gril a taneční parket.

Čepujeme pivo Bernard a vaříme hotová i minutková jídla. Dále zde můžete zakoupit turistické známky a vizitky, originální malované pohledy a v letní sezóně regionální produkty od místních farmářů a hospodyněk (marmelády, sýry čerstvé i nakládané, uzeniny, med aj.)

Rádi vám zajistíme srazy, rodinné oslavy, svatby, narozeniny, anebo pouze občerstvení s sebou (řízky, pečená kolena, guláš, různé variace jednohubek a obložených talířů aj.). Poptávku zasílejte na e-mailovou adresu urezku@urezku.cz

Tel: 777 278 087, E-mail: urezku@urezku.cz

PO - ČT ZAVŘENO

PÁ 17:00 – 00:00

SO 11:00 – 22:00

NE*

*podle počasí

Historie budovy hostince:

Hostinec a penzion U Rezků navazuje na historii pohostinství v budově č.p. 82 na náměstí v Jistebnici /do r. 1948 Hostinec U Malých/. Samotná budova pochází již z poloviny 13. století, kdy se zde narodil husitský hejtman a zakladatel města Tábora, Petr Hromádka z Jistebnice. Na paměť 500 let od jeho úmrtí upálením v Chrudimi, byla v roce 1921 na budovu umístěna pamětní deska s textem: „Zde se narodil Petr Hromádka, husitský hejtman a zakladatel města Tábora“.

Web: Hostinec a penzion U Rezků